Saturday 10 November, 2018

Tecklenburg Rundfahrt 2013

Teckelenburg Rundfahrt Sportvoedingwebshop Teckelenburg Rundfahrt

De 26e Tecklenburg Rundfahrt

zaterdag 11 mei 2013

Het was weer zo ver op 11 mei, een week eerder dan vorig jaar de Tecklenburg Rundfahrt, helaas waren we dit jaar maar met twee personen aan de start van SCA Hoogezand , maar dat zou de pret niet drukken.
Gisteren had ik wel nog twijfels over het weer, maar ik zou toch heen gaan weer of geen weer ik had me er zo op verheugd.


Om 5:00uur de wekker gezet, eerst wat eten en een bakje koffie natuur en wat sportdrank klaar maken voor in de auto en voor onderweg.
De auto inladen en om 5:45 op weg naar Ibbenbühren waar ik had afgesproken met mijn collega.
Na twee uur rijden de auto parkeren en inschrijven voor de 160Km en 26 beklimmingen, even wat gebak naar binnen werken en mijn collega bellen waar hij zich bevindt.
Hij is net geaviveerd en gaat zich ook inschrijven voor de 160Km, in de tussentijd kleed ik me om en om 8:30 waren op weg zoals afgesproken.

Teckelenburg Rundfahrt 2013 Harry Collega SCA It's me :-) Het zonnetje schijnt heerlijk tussen het steeds dikkere wordende wolkendek. Bij de eerste beklimming ging het redelijk hier fietste we gezamenlijk omhoog met een groep die gelijk met ons was vertrokken.
De tweede beklimming met een maximale stijgingspercentage van 25% verwerkte mijn collega en ik ook goed.
We fietsten met zo'n 35Km per uur (op de vlakkere wegen tussen de hellingen in) van groep naar groep met de wind in onze rug en de hellingen volgden elkaar snel op.
Ik vernam dat mijn collega een stuk sterker dan mij was, waar ik vorig jaar overal als eerste boven kwam moest ik mijn collega al vrij snel in de klim laten, omdat ik al een paar keer in het rood had gereden moest ik in mijn eigen tempo omhoog rijden.
Ik wilde wel de 160Km uitfietsen.

Bij de eerste stop nemen we een heerlijk bakje koffie en groot stuk aardbeientaart dat we binnen kunnen nuttigen, dat was wel prettig omdat het buiten toch niet echt super warm was.
Na elke beklimming moest ik de achtervolging op mijn collega inzetten, dat breekt je natuurlijk op den duur op.
Mijn collega heeft zich ook een aantal malen laten afzakken of zelfs gestopt zodat ik weer bij kon komen.
Na de splitsing van de route 130Km of 160Km begon het te druppelen, we trokken snel onze regenjasjes aan om de tocht te hervatten, we hadden tot dus ver prachtig fiets weer.
De regen zet gelukkig niet echt door en het zonnetje komt zelfs af en toe om een wolk kijken om ons weer heerlijk op te warmen.

Rond de 100Km op een stuk vals plat omhoog krijg ik behoorlijke kramp in mijn rechter boven been, ik had toch steeds behoorlijk goed gedronken maar wel iets te weinig gegeten denk ik.
Deze tocht was pas mijn tweede tocht boven de 120Km maar de conditie is wel oke, daar ligt het niet aan.
Uiteindelijk weet ik de kramp weg te fietsen en kan ik de achtervolging op mijn collega weer starten.
Eindelijk bij mijn collega aangekomen die zich wat had laten terug zakken rij ik weer vol door naar de volgende groep om daar uit de wind te kunnen zitten.
Maar snel komt de volgende helling en ik moet er weeeer af, man wat baal ik hier van. De helling daarna…. damn weer kramp op de zelfde plek als de vorige keer, maar ik ga echt niet lopen al moet ik mijn stuur opvreten, maar lopen never!!!!!

Langzaam gaat alles ook psychisch een rol spellen en ben je aan het malen, van hoe kan het nou dat ik steeds berg op moet lossen uit het wiel van mijn collega die ik vorig jaar achter mij liet.
Maar je moet niet denken dat ik er als een zoutzak bij hang, ik geniet zeer zeker van de omgeving en heb nog genoeg kracht om te ouwe hoeren.
En het is ook niet zo dat iedereen mij voorbij rijd berg op, zo erg is het ook weer niet, ik haal zelf genoeg mensen berg op in.
Op een van de langere hellingen van 160Km route staat ook iemand van sportvoeding web shop met een (tover?)drankje 3Action Guarana.
Dat kon ik wel gebruiken dacht ik, dus ik mieter dat buisje met Guarana achterover en zuig het zowat leeg.
Ik voel aan mijn benen …… aan mijn rug maar helaas geen vleugels, het was net of ik aan de fles relaxlotion had gedronken wat je na een zware tocht op je benen smeert.
Dus ik vraag nog aan een voorbijganger of ik het drankje wel had moeten opdrinken en het spul niet op de benen had moeten smeren, hij moest lachen en zei dat ik er goed aan had gedaan om het op te drinken.

Teckelenburg Rundfahrt 2013 Op ongeveer 14Km voor het einde gebeurd het dan toch, het wolkendek veranderd in een zwarte deke, het begint als een idioot te waaien mijn collega stopt om zijn regenjas aan te trekken die hij eerder had uitgetrokken.
We fietsen opeens in het noodweer regen, hagel en een beste tegenwind er stonden al veel fietsers langs de weg te schuilen.
Maar we besloten om door te fietsen het waren tenslotte nog maar 14Km, zeik nat halen we de finish.
Na een handdruk op de goede afloop scheiden onze wegen Ik haal mijn tas bij de auto op om me heerlijk te gaan douchen.
Na de overheerlijke verdiende warme douch leg ik de fiets in de auto en stel ik de TomTom in (naar huis).
Met 200Km/uur scheur ik over de Duitse snelweg en om 17:40 ben ik thuis om thuis een lekkere vette hap naar binnen te werken.

Om 19:00 uur gaat bij mij het ligt uit, de fiets wordt zondag wel weer schoon gemaakt, ik ben kapot en ga lekker naar bed, het was weer een fantastische dag met dank aan de goede organisatie van de 26e Taeckelen Rundfahrt.

Na een heerlijk lange nachtrust heb ik de gegevens van vorig jaar er maar eens bij gepakt om te kijken hoe het kon dat het niet echt goed ging berg opwaarts. Maar wat blijkt, dat ik maar gemiddeld 0,3Km/h langzamer had gefietst dan vorig jaar en dat was de 130Km route.
Mijn collega had gewoon beter en meer getraind en was dus een stuk sterker dan vorig jaar, terwijl ik niet aan de zelfde kilometers en het klimwerk van vorig jaar ben gekomen, dus eigenlijk valt het wel mee met mijn conditie.

Artikel van Teckelenburg Rundfahrt 2012

Sponsor:
http://www.sportvoedingwebshop-tecklenburgrundfahrt.com

Mijn persoonlijke gegevens
Jaar: 2012 2013 2014
Afstand: 137,0 160,6 160,0
Tijd: 5:08:01 6:05:01 6:09:13
Gem.snelheid: 26,69 26,40 26,01
Max. snelheid: 73,03 67,20 67,20
Omw/min: 77 75 83
Gem. hartslag: 148 156 152
Max. hartslag: 183 190 193
Kcal: 4030 4323 4077

De 26 hellingen van Teckelenburg Rundfahrt:
www.sportvoedingwebshop-tecklenburgrundfahrt.com/cms/wp-content/uploads/2013/04/TBR-Klimgrafieken-2013.pdf

Hompage Tecklenburg Rundfahrt:
www.sportvoedingwebshop-tecklenburgrundfahrt.com