Volg WielerSportForum op:

Facebook Facebook Volg WielerSportForum op Youtube Youtube
Volg WielerSportForum op Twitter Twitter Volg WielerSportForum op Pinterest Pinterest

Zoek in het WielerSportForum.nl

Het wieler bordspel Linkeballen

Het spel
Linkeballen is een bordspel dat wordt gespeeld in gezelschappen van twee tot vier spelers. De basiseditie van het bordspel kent twee etappes, waarin ieder een ploeg van drie renners aanstuurt. Daarnaast zijn er diverse uitbreidingen in ontwikkeling zoals nieuwe etappes (speelborden) en team aanvullingen.

LinkeBallen

Het bordspel is gebaseerd op tactiek en strategie
Onderdelen als krachten sparen, windvoordeel pakken, op het juiste moment je slag slaan, wieltjes zuigen en je tegenstander flink dwarszitten maakt het spel dynamisch en uitdagend. Kortom "Linkeballen". Iedere speler ontvangt een aantal speelkaarten met daarop verschillende cijfers. Deze cijfers staan voor het aantal seconden (vakjes) dat een renner vooruit mag. Een renner bepaalt dus zelf wanneer zij of zij op welk tempo speelt. Het wieler-bordspel kent vlakke etappes, bergetappes en ploeg- en persoonlijke tijdritten. Per etappe noteert iedere renner, eventueel online, een eigen tijd en score. Op basis daarvan worden etappe-, tussen- en eindklassementen berekend voor zowel de renner individueel als de ploeg. We kennen dan ook een gele trui (aanvoerder van het persoonlijk klassement) en ploegen- en puntenklassementen.

Online hulpmiddelen bij het bordspel
Door middel van een QR-code op iedere etappe van het bordspel en uw smartphone kunt u gebruik maken van onze ondersteunende Tourcalculator. Dit hulpmiddel houdt voor u de standen bij. Natuurlijk kunnen deze standen en scores ook handmatig op scoreformulieren worden bijgehouden.

Uitbreidingen op het wieler bordspel
Momenteel hebben we 5 uitbreidingen voor de basiseditie van het bordspel met prachtige speltechnische aanvullingen gepland, die we voor nu nog even niet openbaar makenÖ We hebben reeds 20 vervolgetappes klaar liggen.

Voor iedereen en het hele gezin
Iedereen die van bordspellen, gezelligheid of wielrennen houdt, zal dit spel zeer gaan waarderen. Uit diverse ervaringen en speelavonden is gebleken dat zelfs niet wielerfans het bordspel uitermate weten te waarderen.

Voor meer informatie ga je hier naar de site van LinkenBallen (HULST GAMES):
www.hulstgames.nl/het-spel/

Hulst Games