Saturday 10 November, 2018

Informatieve wielersport links

Hyperlinks naar leuke, interessante, informatieve en handige wielersport pagina's.

Wil je ook een link die met dit item te maken heeft hier plaatsen kun je me altijd via het formulier of via de info pagina berijken.
Staat er een onderwerp niet bij en je denkt die kan hier ook wel bij, dan maak ik deze op verzoek aan.


Sportrusten
Sportrusten is fan van intensief sporten, van 'vogels kijken' en van rustig ademen. Gevarieerd sporten geeft energie en ademhalingsoefeningen zorgen voor ontspanning. Met als gevolg; minder stress en meer grapjes. Daar houden we van. Adrie van Diemen en Jabik Jan Bastiaans over wielerennen
Wielertraining
U kunt hier van alles vinden over wielertraining. De meeste informatie op deze site komt uit het boek 'Moderne training voor wielrenners' van Cees Vermunt.
WielersportInfo
Deze site geeft fiets infomatie op allerlei gebied.
Wielrentraining Startpagina
Portaalsite met links op het gebied van wielrentraining.
Doefiets
Op deze site wordt uitgelegd hoe je een verantwoord trainingsschema kunt opbouwen en deze kunt toepassen.
Informatieve en motiverende site voor de Wielertoerist en fanatieke toerfietser.
Racefietsen
Wanneer je begint met fietsen, is het verstandig om, zeker wanneer je ongetraind tot matig getraind bent, een trainingsschema voor jezelf op te stellen. We zullen ons hier voorlopig beperken tot het fietsen op de weg.
Cyclingfever
CyclingFever is een aanrader voor elke wielersportliefhebber. De website van CyclingFever houd je goed op de hoogte van het het laatste wielersportnieuws, transfers, wielerkalender, uitslagen en nog veel meer. Neem eens een bezoekje op de website van CyclingFever.
Voorjaarsklassiekers.be
Op Voorjaarsklassiekers.be wordt vooruitgeblikt op de klassieke wielerkoersen en belangrijkste voorjaarsklassiekers. Ook leest u hier het laatste wielernieuws, de transfers in het wielrennen, achtergrondreportages, voorbeschouwingen, feitjes uit de historie en alles over de voorjaarsklassiekers.
Wielrennen.blog.nl
Wielrennen.blog.nl is niet alleen dé site waar menig wielerliefhebber de laatste nieuwtjes, foto's, video's, polls, uitslagen, verslagen en voorbeschouwingen kan vinden maar ook de site om je mening te laten horen!
Rondefans.be
Rondefans.be is het portaal voor de wielerliefhebber. Parcoursinformatie over de Tour de France en andere rondes.
Routetourdefrance.nl
Overzicht van alle etappes van de Tour de France. Daarnaast ook de historie en ander wielernieuws.
Fietscomputer
Fietscomputers werken verslavend; eventjes kijken hoe hard je gaat, om op te scheppen over het aantal kilometers dat je maandelijks fietst of om je trainingen te verbeteren.
Wielrenfiets informatie
De site waar u de meeste informatie zal vinden over alles wat maar met racefietsen te maken heeft.
Touretappe.nl
Touretappe.nl is de verzamelplek voor iedereen die de wielrennerij volgt. Wij volgen voor u de Tour, de Giro, de Vuelta en veel meer!.
Wielrenwereld
De website van het Zeeuwse en professionele wielrennen.
Fietspraat
Achtergronden over fietsen, wielrennen, wielertochten, materiaal, voeding, training, doping en andere wielergerelateerde onderwerpen.
Race-fiets
Alles over racefietsen en wielrennen, leuke informatieve site.
Denny's wielerblog
Denny's wielerblog is een weblog over de wielersport en is bedoeld voor wielerliefhebbers en volgers van deze sport. Regelmatig zullen er artikelen gepubliceerd worden met betrekking tot de actualiteit en achtergronden van het wielrennen.
Wielrennen Maastricht
Alles over Wielrennen in Maastricht en omgeving.
De wielersite
Informatie over het heden en verleden van de wielersport. Prof. wieleragenda en uitslagen.
WielersportInfo
Een heel informatieve site, voor beginners en gevorderde. Ook veel rekenmachines: Energieverbruik, Trainingstabellen, Hartslagmeter, Vetpercentage, Bepalen framemaat en nog veel meer onderwerpen.
Wielerupdate
De site brengt je het laatste nieuws, foto's, video's en interviews uit de wielerwereld. Dat alles 24 uur per dag, zeven dagen per week!
Sporza Wielernieuws
Het laatste wielernieuws, met mooie videobeelden, reportages en prof kalender.
NOS Wielernieuws
Uitgebreid wielernieuws met een goed archief aan beelden en leuke videobeelden van Maarten Ducrot.
Zaans Wielersport Musem
Op deze site is alles te lezen over de totstandkoming van het Zaans Wielersport Museum (ZWM). Tevens kan men contact opnemen als men denkt een bijdrage te kunnen leveren.
Ex-renners Belgiё
wij zijn een groep ex-wielrenners die regelmatig bijeen kwamen en er werd gezegt we zouden eens met allemaal bijeen moeten komen tot ik de koe bij de horens heb gepakt en hier zijn we meer dan 200 leden waarbij alle grote namen www.Ex-renners.tk
Wielkuntzelaers
Bevat bijna alle uitslagen van NWB wedstrijden van 1946 tot heden.
Extreme Toertochten
Organisatie die een paar maal per jaar een extreem lange toertocht organiseert voor de getrainde wielrenner tochten van 150 tot 300 km zijn daarbij geen uizondering.
Een gedeelte van het inschrijfgeld wordt gestort op rekening van een goed doel.
Wielerbaan van Geleen (nl) Facebook
U vindt hier alle informatie over de wielerbaan van Geleen, uiteraard ontbreken de uitslagen en foto's niet.
Open asfalt baan 500 m met hellingshoek van 23°, Geleen/Limburg.
Wielerbaan de Berckt (nl)
Als een Feniks uit de as verrezen. Zo kun je letterlijk de metamorfose van de wielerbaan op het voormalige sportpark de Berckt te Baarlo wel omschrijven.
Open asfalt baan 800 m, Baarlo/Limburg.
Wielerbaan Groningen (nl)
De wielerbaan is onderdeel van sportpark Corpus den Hoorn. Het is een breed asfaltparcours van 1667 meter, met makkelijke bochten.
Open asfalt baan 1667 m, Groningen(stad)/Groningen
De Herman Siersbaan (nl)
Het parkoers is gelegen in het prachtige recreatiepark "Het Hulsbeek", door een aantal hekken te sluiten ontstaat een geheel afgesloten en veilig trainingsparkoers, voorzien van verlichting.
Open asfalt baan 2300 m, Oldenzaal/Overijssel.
Wielerbaan Dordrecht (nl)
Dordtse Renners Club "De Mol" (DRC de Mol) beschikken in het recreatiegebied de Hollandsche Biesbosch in Dordrecht over een fantastische wieleraccommodatie.
Open asfalt baan 1704 m, Dordrecht/Zuid Holland.
Jan Pijnenburg wielercircuit (nl)
De trainingsaccommodatie omvat naast een wegparcours van ca. 2100 meter, ook een semi wielerbaantje en een veldrit/mountainbike parcours. Een groot gedeelte, ca. 1650 meter is van verlichting voorzien zodat er ook in het najaar, de winter en het voorjaar getraind kan worden.
Open asfalt baan 2100 m, Tilburg/Brabant.
Wielercircuit Swift (nl)
Asfalt wielercircuit met heuvel (kan er ook uitgelaten worden).
Open asfalt baan 1420 m, Leiden/Zuid-Holland.
Wheelerplanet (nl)
WheelerPlanet heeft een wielerbaan van ongeveer 3000 m met een lang recht eind erin. De wegwedstrijden van de FC-Trappist worden elke woensdagavond verreden op het parcours van Wheelerplanet in het Westhofbos.
Open asfalt baan 3000 m, Spaarnwoude/Noord-Holland.
Sportpark de Fennen (nl)
Dit sportpark is aangelegd in 2005 en eigendom van het Sportbedrijf Smallingerland. De wielerbaan is circa 1100 meter lang en bestaat deels uit asfalt en deels uit klinkers, tevens is er voor de afwisseling een tunnel aanwezig.
Drachten/Friesland.