Volg WielerSportForum op:

Facebook Facebook Volg WielerSportForum op Youtube Youtube
Volg WielerSportForum op Twitter Twitter Volg WielerSportForum op Pinterest Pinterest

Zoek in het WielerSportForum.nl
Klimmen tegen MS - Mont Ventoux & Cyclon Bike Care


Klimmen tegen MS

Klimmen tegen MS

Het sportieve doel van het evenement is het één of meerdere keren beklimmen van de Reus van de Provence. Waar bij de eerste twee edities de beklimming per fiets centraal stond is Klimmen tegen MS er vanaf 2013 ook voor (hard)lopers. Iedereen die op sportieve wijze wil bijdragen aan de strijd tegen MS is van harte welkom. Het doel is om samen in beweging te komen, iedereen heeft de kans om binnen zijn eigen mogelijkheden een prestatie te leveren.

Klimmen tegen MS is een snel groeiende organisatie, zo zijn ze 4 jaar geleden begonnen met 16 deelnemers en dat dat waren er bij de 4e editie klimmen tegen MS ruim 800.De Mont Ventoux kan van drie zijden beklommen worden:

Mont Ventoux
  • Bedoin: 22,7 km, gemiddeld stijgingspercentage 7,1%,
    1.622 hoogtemeters
  • Malaucène: 21,2km, gemiddeld stijgingspercentage 7,2%,
    1.535 hoogtemeters
  • Sault 25,7km, gemiddeld stijgingspercentage 4,5%,
    1.152 hoogtemeters

Stuk voor stuk loodzware beklimmingen die respect afdwingen bij iedere tourfietser…maar "N'est pas fou qui monte au Ventoux, mais est bien fou qui y retourne." "Je bent niet gek als je de Ventoux beklimt, maar gestoord als je het nog eens doet."

Nationaal MS Fonds

Naast een sportieve uitdaging is er ook de financiёle uitdaging om zoveel mogelijk geld op te halen met deze actie voor het Nationaal MS Fonds. Met het geld dat we ophalen willen we onderzoeksprojecten ondersteunen die erop gericht zijn om de kwaliteit van leven voor MS patiёnten op de korte en lange termijn te verbeteren.

Het Nationaal MS Fonds gelooft in de kracht van beweging. De organisatie stimuleert mensen met MS in beweging te blijven, op zowel mentaal als fysiek vlak. Maar ook het in beweging brengen van onderzoek, maatschappelijke bewustwording en de kwaliteit van zorg verbeteren, behoren tot die beweging. Juist om deze visie heeft het Nationaal MS Fonds gekozen voor de vlinder als logo: positief, beweeglijk en kleurrijk.

Cyclon Bike Care service point

Cyclon Bike Care

Cyclon Bike Care, www.cyclon.nl was aanwezig bij dit evenement om de deelnemers te ondersteunen met kleine reparaties aan hun fiets en het promoten van Cyclon Bike Care. Ook hebben wij de organisatie tegen gereduceerd tarief de organisatie van Maxim sportvoeding voorzien. Het is erg belangrijk om maxim sport voeding producten te gebruiken bij zo een zware klim.

Wij hebben veel positieve reacties van de deelnemers gekregen over onze aanwezigheid en zo hebben wij een kleine 60 deelnemers geholpen om hun doel, de top van de Mont Ventoux te bereiken. Wij hopen bij editie 2015 weer aanwezig te mogen zijn.

U kunt al onze evenementen en nieuwtjes volgen op Facebook.