Saturday 10 November, 2018

Tacx Virtual Reality Trainers


Tacx

Tacx Virtual Reality Trainers.

Tacx ontwikkelt hardware en software voor optimale trainingsprogramma's. Daarmee fiets je thuis door interactieve werelden op het beeldscherm van je PC of je Tablet. Qua hardware biedt Tacx je zes Virtual Reality trainers: Neo Smart, i-Genius Multiplayer Smart, Genius Smart, TAcx IRONMAN Smart, Bushido Smarten de Vortex Smart. Ze maken alle zes gebruik van dezelfde basis software. De verschillen zitten in de remsysteem:

De nieuwe Neo Smart maakt gebruik van een krachtige motor en kan een weerstand uitoefenen tot 2200 Watt en simuleert een helling realistisch tot 25%, tevens drijft hij aan in afdalingen.
De i-Genius Multiplayer Smart, Genius Smart, TAcx IRONMAN Smart gebruiken een motorrem die kan een vermogen tot 1500 W uitoefenen op je achterwiel en drijft aan in afdalingen. De simulatie van de hellingshoek is realistisch tot 20%, voor een afdaling is dit 5%.
De Bushido Smart maakt gebruik van een draadloze motorrem. Deze draadloze motorrem met een maximale weerstand van 1400 Watt zorgt ook tijdens steile beklimmingen voor een soepele pedaaltred.
De Vortex Smart gebruikt de iets minder sterke elektrorem. Deze rem simuleert de weerstand die je ook ervaart als je buiten fietst en is geschikt voor een gemiddeld trainingsniveau. De maximale weerstand is 950 Watt.

Met Multiplayer kun je met je wielermaten waar ook ter wereld tegelijkertijd wedstrijden fietsen via het internet. Daarnaast is de nieuwe geavanceerde Tacx Trainer software waarmee je onder andere thuis via Google Earth (GPS) eerder gereden buitenritten binnen kunt nafietsen los verkrijgbaar voor alle Virtual Reality renners.

Met Tacx Trainer software 4 software integreer je je fietstrainer en je computer tot een team met ongekende mogelijkheden. Op je beeldscherm voor je ontvouwt zich een virtuele wereld die thuis fietsen tot een bijzondere gebeurtenis maakt. In Tacx' virtuele werelden bewegen de renners natuurgetrouw en hebben een prachtige pedaaltred. Ze juichen, gaan uit het zadel, schakelen, snotteren en maken spectaculaire valpartijen.

Kies uit vele tegenstanders, diverse teams, kledingsets en verschillende fietsen. Bepaal zelf de weersomstandigheden. Kies windrichting, windkracht, zonneschijn, bewolking, regen of mist. Bedwing de Mont Ventoux. Zet met de juiste snelheid een bocht in op de kasseien. Rij etappes van de Giro na. Train om je tijd te verbeteren. Probeer het wiel van Jens Voigt te houden.

Niet alleen zie je alles op je beeldscherm, maar alle instellingen hebben ook direct invloed op de krachtsinspanningen die je op je fiets moet leveren. Levensecht en precies zoals in de harde praktijk van een echte koers. Zo ervaar je binnenshuis de sensatie en de uitdagingen van het buiten rijden. En beleef je maximaal plezier aan je training. Daarom maakt Tacx Virtual Reality software een betere renner van je.

Tacx Virtual Reality Trainers mogelijkheden.

Real Life Video
Specifiek voor de Tacx VR trainers zijn er films beschikbaar van legendarische etappes en wielerklassiekers. Met de films gekoppeld aan je fietstrainer beïnvloed je met je fietstempo de snelheid van de films. Fiets je via de film een berg op, dan zal de rem zoveel weerstand bieden dat het stijgingspercentage daadwerkelijk voelbaar is. Vanafdit jaar zijn er ook Real Life Video's in breedbeeld, waardoor je met het VR stuurframe het traject nog meer kan verkennen. Er zijn uitwijkmogelijkheden naar links en rechts. Dit maakt debeleving van het fietsen in een film extra dynamisch.

ErgoVideo
ErgoVideo staat voor vermogenstraining met de profs. Het is een efficiёnte manier om je conditie en fietstechniek in een opmerkelijk korte tijd te verbeteren. Vereenzelvig je met getalenteerde renners en ervaar een trainingssessie als deelnemer midden in de groep. Meet je met de professionals en beleef een rit zoals het was op de dag dat de film gemaakt is. Als de renner versnelt, zul jij ook moeten versnellen. Als hij rust, doe jij dat ook. Een dergelijke training stelt je in staat om precies mee te maken hoe de 's werelds beste atleten trainen.

Virtual Reality terreinen
Spanning, sensatie en nieuwe ervaringen. Daar draait het om in de Virtual Reality terreinen van Tacx. Jij bepaalt wanneer, waar en met wie je gaat fietsenen wie je opponenten zijn. Hoe meer deelnemers, hoe opwindender de ervaring. Naast de standaard met de Virtual Reality trainers meegeleverde Virtual Reality terreinen kun je fietsen in Tacx Virtual Reality terreinen.

Catalyst
Vermogen, hartslag of hellingshoek. Met het trainingsprogramma Catalyst is meten, weten. Voer professionele conditietests uit. Bij de ontwikkeling van de software is extra aandacht gegeven aan de kleuren, functionaliteit en duidelijkheid. De trainingsprogramma's zijn goed leesbaar vanaf grote afstand. Programma's kun je zelf maken of je neemt ze over via de site.

Strava, Bikenet, TrainingPeaks en Indoor bike league
Je kunt je gefietste gegevens met de software 4 Advanced T1990 versie zelfs uploaden naar je strava account, Bikenet, TrainingPeaks en Indoor bike league. Je gefietste gegevens delen via Twitter en Facecbook hoort ook tot de mogelijkheid.

Tacx maakt voor verschillende trainers gebruik van apss, je kan Tacx apps rechtreeks downloaden via de bekende appstore, je kan de Tacx apps gebuiken voor IOS, Windows en Android besturingsystemen.

Google earth GPS Real Life Training
Met GPS is werkelijk alles mogelijk. Buiten gefietste tochten kunnen dankzij geografische data en 3D kaarten van Google Earth binnen compleet worden nagereden en opnieuw worden beleefd.
Levensecht, maar zonder de nadelen van het buiten rijden. Geen regen, geen kou.

Buiten fietsen, binnen narijden Je importeert eenvoudig je data in de Tacx software. Je kunt ook zelf parcoursen uitzetten via de routeplanner. In de weergave kies je voor Google satelliet of Google Street View. Je voortgang en die van de opponenten wordt visueel weergegeven.

* Een Google licentie is vanaf nu verplicht om te kunnen rijden in Google Earth via de Tacx Trainer software.

Tacx Genius Multiplayer T2000.

De Genius Multiplayer, het nieuwe topmodel van Tacx, is uniek.
De combinatie van het robuuste, stevige frame en de geavanceerde Tacx Trainer software 4.6 maakt het rijden in virtuele werelden tot een ware sensatie.
De Genius Multiplayer heeft een draadloze motorrem met computergestuurd vliegwiel die bij lage snelheden hoge vermogens genereert.
Hiermee kunnen heuvels en bergen nog realistischer worden beklommen.
De communicatie tussen rem, VR interface en PC verloopt draadloos; de trainer heeft nog wel netspanning nodig.
De Genius Multiplayer werkt met de ANT technologie en is daardoor ook te combineren met een vermogens- of cadansmeter of andere ANT applicaties.
De trainer wordt geleverd met het nieuwe BlackTrack stuurframe.

Beleef nu de de nieuwste tacx Genius Multiplayer door op het filmpje te klikken.

Tacx Bushido T1980.

Tacx Bushido is werelds eerste draadloze ergotrainer, Upgrade PC Bushido wetenschappelijke training op hoog niveau.
De Bushido is Tacx' meest geavanceerde ergotrainer van dit moment.
Dit technisch revolutionaire ontwerp onderstreept waarom Tacx marktleider is op trainergebied.
De Bushido is volkomen draadloos, er komt geen netspanning aan te pas.
Als veeleisende fietser kun je nu waar ook ter wereld fietsen, binnen én buiten.
Maar de Bushido is meer. Niet alleen toont de stuurcomputer via zijn grafische display alle benodigde informatie (vermogen, hartslag, cadans, snelheid, tijd, etc.), hij heeft ook capacitieve toetsen die reageren op de energie van je vingers.
De bediening is heel eenvoudig; de menu's zijn zo opgebouwd dat je direct kunt starten.

Beleef nu de de tacx ergotrainer door op het filmpje te klikken.

Tacx Hyper Links.

Tacx Bikenet
Heb je een mooi parcours gereden op één van de Virtual Reality terreinen, films of in de Catalyst een goede score neergezet, plaats deze dan in de databank van BikeNet.
Ook buitenritten die met een GPS-systeem zijn gefietst, kunnen via de Tacx Trainer software geplaatst worden op BikeNet.
Andere VR renners kunnen dit parcours of de score downloaden en mee beleven.
Op deze wijze ontstaan de mooiste wedstrijden. Hoewel niet real-time, kunnen ze wel heel spannend zijn.
Tacx Forum
Wil je nog meer te weten komen over Tacx bezoek dan eens het Forum.
Stel hier u vragen of doe mee aan discussies.
Indoor-bike-league (Duits) Er zijn wel kosten aan verbonden.
Op deze site kun je mee doen aan verschillende klassementen, deze klassementen duren 6 to 8 weken. het klassementen kan uit 4 tot 8 ritten bestaan, met een sprint en bergklassement. Je kan ook gewoon mee doen aan een funrace waar je gewoon 1 race kan rijden.

Voor uitgebreide informatie bezoek dan eens de Tacx Site.