Saturday 10 November, 2018

Algemene Wielersport links

Algemene hyperlinks naar pagina's die over de wielersport gaan.

Wil je ook een link die met dit item te maken heeft hier plaatsen kun je me altijd via het formulier of via de info pagina berijken.
Staat er een onderwerp niet bij en je denkt die kan hier ook wel bij, dan maak ik deze op verzoek aan.


Fietsreparaties
Kleine reparaties kun je makkelijk zelf doen en geven naast smerige handen vooral een voldaan gevoel en het gemak van snel weer te kunnen fietsen. Al schijnen steeds minder mensen hun fiets nog zelf te repareren.
ATB Fietsen
Een informatieve pagina over ATB/Mountainbike's, onder andere informatie over frames, ketting reinigen, banden spanning en cassette wisselen.
Tacx
Voor Tacx telt alleen de passie die jij voor de wielersport hebt. Werk aan je conditie, verbeter je tijden, groei naar de top van je mogelijkheden. Fiets met Tacx en je merkt dat je elke dag beter wordt. Je ziet het binnen op je display: meer kracht, meer conditie. Je beleeft het buiten als je stand houdt in de kop van het peloton of de zwaarste terreinen bedwingt.
Wattbike
De Wattbike is ontworpen om iedere sporter van een betaalbare indoor fiets te voorzien. Van student tot Olympisch atleet. Iedereen kan trainen op een Wattbike. Het trainen op de Wattbike met een combinatie van hartslag- en vermogensdata maakt dat de intensiteit van jouw trainingen extreem nauwkeurig kan worden bepaald.
Elite
Met oog voor de kleinste details en liefde voor het product maakt het Italiaanse Elite al heel veel jaren trainers. Al jaren ontwikkeld elite fietstrainers en worden de nieuwste technieken toegepast om een zo realistisch mogelijke rijervaring te creeeren. Met een Elite Trainer kunt u uw conditie op topniveau brengen.
Cycleops
Of het nou gaat om complete vermogensmeters of fietstrainers, CycleOps biedt de totaaloplossing om al jou twijfels weg te nemen. CycleOps biedt 8 verschillende fietstrainers voor elk type fietser.
Kinetic
Kurt Kinetic is het innoverende Amerikaanse merk die bekend staat om de speciale trainers met slimme patenten. De kwaliteit van de Kurt Kinetic Trainers is subliem en ze zijn gebouwd om tegen een stootje te kunnen.
Wahoo KICKR
Door de standaard bijgeleverde Wahoo App via bluethooth smart aan te sluiten op een iOS-, Android- of Windowsapparaat is het mogelijk een virtuele training te volgen of een bestaande koers te racen. De trainer heeft een snelle vloeiende weerstandsovergang. Daarnaast is de KICKR zeer stabiel en slipt bij het klimmen niet, wat zorgt voor een natuurgetrouwe fietservaring.
BikeMedical, body & solutions
BikeMedical is gespecialiseerd in het positioneren van de renner op de fiets. Bij BikeMedical kunt u terecht voor positieadvies, maatadvies, paramedisch onderzoek naar fysieke klachten en correctiezolen.
Bikefitting
bikefitting.com medical biedt duurzame oplossingen voor fietsers met fysieke klachten,
werkt aan preventie van klachten en optimalisatie van de fietsbeweging.
Sportpodoloog (CVS centrum voor sportpodologie)
Heb je veel last van branderige voeten na een aantal uur fietsen, neem dan eens kontakt op met een sportpodoloog.
Sportvoedingwielrennen.nl
Wanneer moet ik en ga ik sportvoeding gebruiken? Voor veel wielrenners die regelmatig fietsen en cyclo's rijden is dit een belangrijke vraag en waar het antwoord niet altijd even duidelijk is. Alles staat en valt bij een gezond en evenwichtige basisvoeding. Daarna komt pas sportvoeding en vervolgens eventuele supplementen.
KNWU
De officiёle website van de KNWU met nieuws, de nationale selecties, verenigingen, een wedstrijdkalender, uitslagen en de reglementen.
UCI
Union Cycliste International
De UCI beheert en bevordert de ontwikkeling van de acht disciplines van het fietsen over de hele wereld (weg, baan, mountainbike, BMX, para -fietsen, fietscross, trails en in door fietsen).
In de afgelopen 10 jaar heeft de UCI geïntensiveerd in haar ontwikkelingsactiviteiten op alle vijf de continenten.
KBWB - Koninklijke Belgische Wielrijdersbond
De federatie is in het algemeen belast met de organisatie, de coördinatie en de bevordering van de wielersport in Belgiё in alle disciplines en naar alle verschillende doelgroepen toe.
NTFU
NTFU De grootste wielersportbond van Nederland.
Wielersportbond NTFU (Nederlandse Toer Fiets Unie) behartigt de belangen van de sportieve racefietser, de mountainbiker en de recreatieve fietser.
Zij zet zich in voor kwaliteit en veiligheid binnen de wielersport. De NTFU is erkend door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en aangesloten bij sportkoepel NOC*NSF.
De ruim 53.000 fietsers, die via een vereniging of individueel verbonden zijn met de NTFU, profiteren van de activiteiten die NTFU-verenigingen organiseren, zoals toertochten, clinics en trainingen.
De NTFU ondersteunt deze verenigingen door het bieden van specialistische en praktische informatie.
NWB
NWB is de afkorting van de Nederlandse Wielren Bond. Deze overkoepelende wielerorganisatie coördineert weg- en mountainbike (MTB)-wielerwedstrijden in Zuid-Nederland (voornamelijk de provincies Limburg en het oosten van Noord-Brabant).
De NWB is één van de vrije wielerbonden in Nederland, die actief is naast de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie (de K.N.W.U.).
WVAN
WVAN - Wieler Vereniging Amateursport Nederland
De wedstrijden zijn steeds voor Masters 40 jaar of ouder en Amateurs/Sportklasse. De houder van een WFN licentie, en dus ook de Amateur of Sportklasse licentie van de KNWU, kan starten. Niet licentiehouders rijden op daglicentie.
BWF
De Brabantse WielerFederatie.
De BWF is één van de vrije wielerbonden in Nederland naast de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie (de KNWU).
Wij coördineren voornamelijk in het westelijk deel van Noord-Brabant wielerwedstrijden (criteriums) op de weg.
er is een eigen licentie-systeem en eigen reglementen. BWF organiseert in de periode van maart tot/met september iedere zondag een wedstrijd.
BWF kent een eigen (BWF)kampioenschap, en samen met de andere vrije bonden ook een Nederlands Kampioenschap en een Wereldkampioenschap.
TMZ
TRIMBELANGEN MIDDEN ZEELAND (TMZ) is één van de grootste Vrije Wielerbonden in Nederland en heeft ca 180 licentiehouders.
Wielerbond Vlaanderen
Sinds 1882 piloteert de Koninklijke Belgische Wielrijdersbond (KBWB) de wielersport in Belgiё.
Wielerbond Vlaanderen neemt heel wat taken van de KBWB over.
Zo ontfermt de WBV zich over het jeugdwielrennen, het niet-professionele wielrennen, de recreatieve sportbeoefening, de organisatie van wedstrijden, de opleiding en begeleiding van wielerclubs in het algemeen en renners in het bijzonder en de promotie van de wielersport in Vlaanderen.
FCWB
FEDERATION CYCLISTE WALLONIE - BRUXELLES (FCWB).
Vlaamse Wielrijdersbond
Vlaamse Wielrijdersbond (VWB)
Informatie over de Vlaamse Wielrijdersbond en de hun activiteiten.